Project
Antwerpen
Campus West

Terug naar alle projecten
Locatie:  Antwerpen
Bestemming:  Kantoorruimte

Gedurende een aantal decennia waren de drukkerij en de kantoren van de Gazet van Antwerpen (GvA) op Linkeroever een vertrouwd gezicht aan de Antwerpse skyline. Na de fusie met het Limburgse Concentra verhuisden de productieactiviteiten van GvA naar Hasselt en bleef enkel het (nieuwe) kantoorgebouw voor de redacties van GvA en Het Nieuwsblad over. Groep Bouwen kocht in mei 2014 alle omliggende terreinen met een totale oppervlakte van ongeveer 70.000 m². Een Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP), dat werd goedgekeurd in 2010, voorziet een mogelijke ontwikkeling van 20.000 m² bedrijfszone en meer dan 80.000 m² kantoren. Groep Bouwen wenste binnen de krijtlijnen van dit RUP het programma terug te brengen tot een meer marktconform volume. Voor de ontwikkeling van dit project werd het Antwerpse architectenbureau POLO Architects gecontracteerd. Polo tekende een aangepast Masterplan uit welk door de welstandscommissie van de stad Antwerpen werd goedgekeurd. Binnen de visie van Groep Bouwen wordt het terrein opgesplitst in 7 afzonderlijke bouwzones die ook in afzonderlijke fases ontwikkeld zullen kunnen worden. Intussen heet dit project Campus West. Campus omdat het refereert naar de groenzone tussen de gebouwen en West aangezien het zich aan de westzijde van de stad Antwerpen bevindt. Onder alle omstandigheden zal het totale investeringsvolume van de ontwikkeling van Campus West meer dan 150 miljoen euro bedragen. Een eerste kantoorgebouw van 7.000m² werd voorverhuurd. Oplevering is voorzien voor Q4-2019. Een tweede gebouw langs de Blancefloerlaan werd onlangs voorverhuurd. De aanvraag tot Omgevingsvergunning loopt en zal vermoedelijk verkregen worden in Q3-2019. Onderhandelingen lopen met diverse prospects voor de inhuurname van bijkomende gebouwen. Voor meer informatie: Campus West